Om

profilErik Peitersen f. 1956 fra Kjellerup er oprindeligt uddannet skiltemaler, har dog hovedsageligt arbejdet som autodidakt kunstner, foredragsholder og scenograf på en række danske tv-serier, reklame- og spillefilm.

Han har i en årrække assisteret Per Kirkeby ved forskellige udsmykningsopgaver på bl.a. Frejlev Kirke, Aarhus Universitets Søauditorium, Det Kongelige Bibliotek, Geologisk Museum og Operaen.

I 2007 startede Erik Peitersen udendørs kunstprojektet “Outdoor” op, som skal munde ud i 9 malerier, á 3×3 meter, malet 9 forskellige steder i Danmark, 3 dage – 3 gange om året – i 3 år. I 2013 udvidede Erik Outdoor konceptet til Europa med et maleri på Henley Business School, vest for London.

Asger Jorn sagde engang: ”Hvis man først er blevet bidt i røven af kunsten, så slipper den aldrig taget igen.”

Erik Peitersen har i den grad ”fået biddet”. For ham er kunst og arbejdet med kunsten et eksistentielt livsgrundlag. Med en konstant nysgerrighed, er Erik en kunstner, der hele tiden er på vej. Han lader sig særligt inspirere af naturen og dets forskellige landskaber, som han med sin ekspressionistiske malestil fortolker og revitaliserer.